adsense

Pengikut

leaderboard nuffnang

Rabu, 29 April 2015

Cara Hentikan Langganan Caller Ringtones/Tunes DiGi

Biasanya kalau ada orang yang telefon saya mesti ada yang komen fasal caller ringtone/tunes saya. Ada masanya saya dimaklumkan caller ringtone/tunes saya macam lagu di lobi hotel. Ada juga yang maklumkan kadangkala lagu Tamil dan kadangkala lagu Hindustan. Saya pun hairan sebab seingat saya tak pernah pula saya langgan caller ringtone/tunes

Sehinggalah pada suatu hari suami saya semak bil telefon yang selama ini tak pernah semak sebab malas nak semak online. Rupa-rupanya setiap bulan toyol warna kuning ambil duit saya RM3. Kalau setahun dah RM36. Kalau dua tahun dah RM72. Kalau lima tahun, RM180!. Kalau dah masuk GST mulai tahun ini boleh mendatangkan marah Mak Jemah ni. Saya dah jadi pelanggan sejak tahun 2001. Selama 14 tahun dah beratus terbang secara kasarnya. Ini tak boleh jadi!.

Maka saya pun mencari-cari caranya nak hentikan langganan dan akhirnya terjumpa. Saya rasa dulu mungkin langganan ini dibuat secara tidak sengaja masa promosi kemudian saya terlupa. Jadi, untuk hentikan langganan anda cuma perlu hantarkan CT OFF ke nombor 20000. Langganan akan dihentikan. InsyaAllah, toyol kuning tidak lagi ambil RM3 setiap bulan. Selamat mencuba!


ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...